Bílá pracovní obuv? V těchto zaměstnáních se bez ní neobejdete

Bílá pracovní obuv najde své využití obzvlášť v takových provozech, kde je kladen maximální důraz na hygienu. Jedná se tedy zejména o obory jako zdravotnictví, gastronomie a potravinářský nebo chemický průmysl. Přečtěte si, jaké možnosti výběru máte a jak zvolit tu správnou.

Pracovní obuv pro zdravotníky

Podívejme se nyní, jaké vlastnosti by měla zdravotnická obuv splňovat. Tento typ bot samozřejmě nevyužijí jen lékaři a zdravotní sestry, ale i další personál pracující v nemocnicích, zdravotních střediscích nebo například lázních. Pro zdravotníky je základem bílá pracovní obuv, která:

  • je pohodlná,
  • absorbuje a odvádí vlhkost,
  • má anatomickou stélku, která snižuje únavu nohou,
  • jsou vybaveny protiskluzovou podrážkou.

Co se týče typu bot, vybírat můžete z nízké i kotníkové obuvi, sandálů nebo pantoflí. Na trhu najdete také bílou bezpečnostní obuv s vyztuženou špičkou, které poskytují vysoký stupeň ochrany nohou.

Bílá pracovní obuv: Pánské sandále CXS CORK MEGI s páskem

Pánské sandále CXS CORK MEGI s páskem

Pracovní obuv pro gastronomii

Stejně jako ve zdravotnictví, v gastronomii hraje čistota klíčovou roli, a to obzvlášť v kuchyni. Pád těžkého hrnce na nohu nebo vyprsknutí rozžhaveného oleje není nic příjemného, a proto vám doporučujeme vybrat odolnou bezpečnostní obuv s ocelovou špičkou, protiskluzovou podrážkou a voděodolným svrškem.

Vnitřek boty je také důležitý – ortopedická stélka se postará o udržení správné klenby nohou i při dlouhém stání a uchrání vás od bolesti zad. Obuv pro kuchaře musí také nezbytně absorbovat vlhkost, aby udržela vaše nohy v suchu a pohodlí. Pracovní obuv do kuchyně nemusí být zpravidla pouze bílá, na trhu běžně narazíte i na černé boty či jiné barevné varianty.

Bílá pracovní obuv: Cofra Howard

Bílá pracovní obuv Cofra Howard

Pracovní obuv pro potravinářský průmysl

Potravinářský průmysl je jedním z oborů, které na výběr pracovních oděvů a obuvi kladou velké nároky. Pracovní obuv pro zaměstnance potravinářských provozů musí splňovat přísné hygienické normy a současně musí poskytnout pracovníkům dostatečný stupeň ochrany i komfortu.

Vybrat si můžete polobotky, kotníkové boty, holínky nebo třeba bezpečnostní sandály. Vždy ale kontrolujte, aby obuvi nechyběla:

  • uzavřená špice,
  • protiskluzová podrážka,
  • anatomická stélka,
  • kvalitní vnitřní látka odvádějící vlhkost.

Bílá pracovní obuv: Dámské sandále MIKA

Dámské sandále MIKA

Pracovní obuv pro chemický průmysl

V chemickém průmyslu je výběr správné bezpečnostní obuvi opravdu klíčový. Musí totiž poskytnout pracovníkům dokonalou ochranu před chemikáliemi, se kterými přicházejí do kontaktu. Pro maximální bezpečí doporučujeme vybrat některé z holínek vyrobených z PVC a nitrilu. Zkontrolujte si, že je obuv vybavena protiskluzovou podrážkou a je odolná proti působení pohonných hmot a olejů.

Nezapomínejte ani na své pohodlí – správná pracovní obuv udržuje vaše nohy v suchu a ideálně je také anatomická. Podporuje tak správnou klenbu nohy, snižuje únavu nohou a bolesti zad od dlouhého stání vám s ní také nehrozí.

 

 

Bílá pracovní obuv: Holínky Edis Stivale Sicurezza Bianco

 

Holínky Edis Stivale Sicurezza Bianco

V našem sortimentu najdete pánskou i dámskou bílou pracovní obuv různých typů, která vám poskytne dostatečnou ochranu i komfort ve výše jmenovaných odvětvích i dalších čistých prostorech. Chcete-li se dozvědět více o bezpečnostních normách a jednotlivých vlastnostech pracovní obuvi, přečtěte si náš článek Jak vybrat pracovní obuv.